Mariana Tilca director (1998-2002), Dora Sasaran (1995-1998) si Radu Mandache (1998-2002) directori adjuncti, vor contribui la imbogatirea bazei materiale a liceului prin amenajarea si dotarea noii centrale termice si instalarea convectoarelor in cladirea veche; astfel se va asigura in sfarsit o temperatura optima in salile de curs, salile de studiu si cabinete.
Aspectul din curtea scolii si confortul vor fi imbunatatite prin asfaltarea terenului de sport, a aleilor si amplasarea unor bancute si vopsirea structurii lemnoase la geamuri. Au fost construite doua mese de tenis de masa.
Pentru asigurarea unui continut bogat al procesului de invatamant s-au achizitionat instrumente muzicale si au fost amenajate cu sprijinul comitetelor de parinti pe clase, primele sali dupa model european la ciclul primar, debutand clasa invatatoarei Maria Zaharia. Astazi fenomenul s-a generalizat la toate clasele primare. Inspectoratul scolar a repartizat mobilier scolar pentru 7 sali de clasa. Şi in aceasta perioada scoala a castigat popularitate si prestigiu prin organizarea Concursului National de Interpretare Muzicala (cl. III-VIII) in 1999 si a Olimpiadei Nationale de interpretare Instrumentala pian-percutie, cl. IX-XII in 2000.
Liceul de Arta a cunoscut transformari spectaculoase si dotari deosebite in ultimii 7 ani de cand echipa manageriala este formata din director Nemes Bota Cristina din 2002, director adjunct Mandache Radu din 2002, director educativ Halas Codruta din 2002.
Activitatea in plan administrativ a debutat prin modernizarea toaletelor cu faianta, gresie si instalatii sanitare, compatibile cu dotarile din scolile europene. Acest efort financiar a fost sustinut de Primarie si al Consiliul Local Baia Mare si de sponsorizarea de la Sanex Cluj-Napoca.
Au fost construite si dotate cu mobilier adecvat 3 sali de clasa pentru informatica si arhitectura, de 82 m2 fiecare, exclusiv cu aportul sponsorilor, al comitetelor de parinti - in special prin contributia personala a domnilor Ioan Coman si Mircea Tocaciu.
A fost modernizata Sala festiva a liceului cu acordul si aportul Clubului "Rotary", al Primariei si al Consiliului Local Baia Mare.
Sala profesorala, directiunea, secretariatul au fost remobilate si s-a instalat centrala telefonica prin care se realizeaza comunicarea intre ele, s-a imprejmuit curtea scolii prin contributia Primariei si al Consiliului Local Baia Mare.
S-au construit 4 ateliere de arta vizuala si design in spatiul vechii centrale termice, care au fost amenajate cu mijloace si materiale necesare specifice atelierelor de: sculptura, textile, pictura si design, iar pentru atelierul de ceramica s-a cumparat 1 performant cuptor de ars lut. Proiectul arhitectural s-a realizat cu sprijinul Consiliului reprezentativ al parintilor, constructia si dotarea fiind sustinuta din fonduri obtinute prin ISJ MM, a Primariei si a Consiliului Local Baia Mare.
Cabinetul de informatica a primit un set complet de 25 calculatoare si server prin programul initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii.