Website in curs de actualizare

Evenimente

Locuri libere pt clasa a IX-a la Colegiul de Arte Baia Mare an scolar 2022-2023

NOU - Admitere clasa a IX-a

Sesiune incheiere elevi amanati

Evaluare Nationala 2022

BAC 2022

Sondaj VACANTA FEBRUARIE 2023

Concurs interjudetean de interpretare instrumentala

EPAS

Post vacant secretar

2 posturi vacante ingrijitoare perioada nedeterminata

Admitere in clasa pregatitoare an scolar 2022-2023

Admitere in clasa a IX-a an scolar 2022-2023

Admitere in clasa a V-a an scolar 2022-2023

Mobilitate 2022

Manifestari 1 decembrie 2021

Pondere vaccinare impotriva COVID-19

Program munca personal auxiliar

Post temporar vacant INGRIJITOARE CURATENIE

BAC 2021 - sesiunea august

EVALUAREA NATIONALA 2021

Admitere in clasa a V-a an scolar 2021-2022

Admitere clasa a IX-a an scolar 2021-2022

INSCRIERE CLASA PREGATITOARE

Rezultate probe aptitudini clasa pregatitoare 2021-2022

Conditiile specifice etapa de transfer/pretransfer

INSCRIERI CLASA PREGATITOARE

TESTARE APTITUDINI/EXAMENE DIFERENTE 03 – 04 MARTIE 2021

Concurs in scoala - posturi didactice vacante an scolar 2021-2022

BUGET 2021

Inscriere la Gradinita de Arta

Regulament RI si ROF

CLASA PREGATITOARE 2020

ANUNT IMPORTANT teste de aptitudini!!!

PLATFORME CURSURI ON-LINE!!!

RELATII CU PUBLICUL

BIBLIOTECA COLEGIULUI DE ARTE

Hotarari C.A. 2020-2021

BATEREL merge struna cu suporterii-mpreuna

TRANSPARENTA FINANCIARA - Lista functiilor din Colegiul de Arte BM conform Legii cadru (Data publicarii: 30.09.2021)

Hotarari CA 2021-2022

Tematica pentru examenele de diferente cls IX-XII (Muzica) Probe aptitudini cls I-VIII

Tematica pt examene de diferenta istoria artei, arte plastice si arhitectura LICEU

INSCRIERI IN INVATAMANTUL PRESCOLAR

Ferestre spre lumina

CLADIRI COLEGIUL DE ARTE

Transfer elevi

Declaratie de interese si de avere

ERASMUS +

PATRULA DE RECICLARE

 

Activitatile desfasurate au fost multe si variate si in ceea ce priveste asigurarea bazei tehnico-materiale; astfel s-a imprejmuit curtea scolii, s-au sadit arbori ornamentali, s-a amenajat terenul de sport. O deosebita atentie s-a acordat imbunatatirii calitatii fonice a salii festive, amenajarea unui studio muzical, prin contributia Comitetului de Parinti condus de Liviu Pop, Valentin Bota, Dumitru Lupsa.

           Şcoala a fost gazda pentru desfasurarea fazelor zonale a concursurilor de specialitate pentru arta plastica in primavara anului 1978 si in 1979 pentru concursul claselor de muzica. Elevii liceului au fost distinsi cu 18 premii I, noua premii 2, 14 premii 3 si sase mentiuni.

           Rezultatele acestea, cat si cele anterioare au demonstrat consecventa si calitatea muncii, dar nu si pentru autoritatile vremii, care au luat o decizie abuziva prin care invatamantul artistic liceal este intrerupt pentru orasul Baia Mare, functionand doar ca Şcoala Generala cu Clasele I-VIII nr. 20 cu program suplimentar de arta. Noua structura organizatorica prevedea functionarea scolii cu 18 clase I-VIII, asigurand atat pregatirea de cultura generala, cat si de specialitate. Muzica se studia incepand cu clasa intai, iar artele plastice din clasa a V-a.

           Pentru ocuparea locurilor in clasa intai (25 pian, 35 vioara) si pentru clasele II-VIII scoala va organiza concurs de aptitudini si preselectie pentru candidatii din toate localitatile judetului in 6-7-8 septembrie 1980.

           Directorul scolii in perioada 1981-1983 este Herteg Ştefan - profesor instrumente de suflat din alama (trompeta, corn, trombon si tuba). in aceasta perioada prestigiosi solisti si formatii instrumentale au fost oaspeti ai salii de concerte din scoala: violonistii Andrei Agoston, Francisc Balogh, cvartetul cu pian al Conservatorului clujean, pianistul Dan Grigore, fosti elevi ai scolii: Gavrisiu Cipriana, Pop Doru, Fejes Ildiko, doua coruri armonice "Ambasadorii Prieteniei".

           An de an scoala s-a implicat in instruirea muzicala a grupelor de prescolari in vederea asigurarii unui numar de candidati cat mai dotati, capabili sa se integreze cerintelor pentru inscriere in clasa intai.

           in toamna anului 1981 s-a facut prezenta in viata scolii gazeta "Lira" in paginile careia a fost incurajata activitatea de creatie componistica, astfel compensandu-se lipsa orelor de istoria muzicii prin prezentarea unor medalioane ale compozitorilor de seama din muzica romaneasca si universala. Din 2005 ia fiinta revista "Armonia" care isi propune sa continue activitatea "Lirei" diversificandu-si insa continutul. Revista a fost premiata in cadrul Concursului de Reviste Şcolare din 2006. in perioada 1983-1990 directiunea scolii a fost reprezentata de prof. Adriana Balin, Iosif Covaci director adjunct, si din 1987-1990 director adjunct educativ Radu Mandache. Acestia si-au adus un aport deosebit la imbogatirea bazei materiale a scolii, amenajandu-se cabinete si sali de curs, indrumand cu intelepciune si intelegere toate activitatile pentru obtinerea de rezultate performante.

           Evenimentele din decembrie 1989 au adus numeroase schimbari in activitatea scolii, prin reinfiintarea invatamantului liceal.

           Anul scolar 1990 incepe cu un nou plan de invatamant prin redeschiderea Liceului de Arta si cu o conducere aleasa in mod democratic: director- Gabriel Banciu ( 1990-1995), director adjunct - Dora Sasaran.

           impreuna cu colectivul de cadre didactice au instalat in scoala un climat de colaborare, realizand lucruri deosebite si in dotarea scolii cu material didactic in pregatirea pentru viata a elevilor. Noii dascali au fost primiti cu caldura si speranta. Administrativ, a fost acoperita cladirea noua a scolii cu sarpanta, s-a consolidat si schimbat acoperisul de pe cladirea veche a scolii. Tot in aceasta perioada, scoala a incurajat performanta scolara prin organizarea Olimpiadei Nationale de interpretare Instrumentala si Coregrafie (cl. IX-XII) si Concursul National de Interpretare Muzicala (cl. IX-XII).