Prezentare Istoric Galerie Evenimente Relatii cu publicul Olimpici Parteneri Contact
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  

Website in curs de actualizare

 

Proiectul s-a incheiat cu reuniunea din Provence (Franta), din 13-19 iulie 2007, Liceul de Arta fiind reprezentat de Marina Lici (membru in echipa de proiect), Madalina Dobrescu (profesoara de canto si soprana) si responsabila de proiect. Prin vocea sopranei Madalina Dobrescu a rasunat cantecul romanesc (prelucrare folclorica) in sala Centrului cultural din Carpentras. Coordonatorul francez si echipa de proiect au realizat un program deosebit cu implicarea primariilor din Carpentras si Crillon Le Brave. Echipa romana a descoperit frumusetile Provence-ului (orasele Marseille, Avignon, Carpentras, Crillon le Brave, Mont Ventoux) si sufletul provensal (in acea perioada desfasurandu-se si festivalul de muzica traditionala 'Amu de mon pais').

Proiectul "Partages et echanges interculturels pour l`insertion par la culture, la musique et le chant choral" realizat in parteneriat cu institutii din Franta, Italia si Spania, a fost primul de acest tip care s-a derulat in Liceul de Arta Baia Mare, deci si impactul asupra institutiei noastre a fost extrem de important, acesta manifestandu-se prin buna colaborare atat in interiorul echipei romane de proiect, cat si cu echipele europene partenere, prin interesul crescut al adultilor din institutia noastra fata de proiectele europene si nu in ultimul rand prin cresterea prestigiului institutiei in cadrul comunitatii locale.

Proiectul a vizat apropierea dintre membrii unor comunitati diferite prin intermediul muzicii, ea facand sa dispara barierele lingvistice si de alta natura. Sentimentul apartenentei la un mare ansamblu european, pretios prin diversitatea sa culturala a fost consecinta benefica a acestui parteneriat.

 

- Concert comun elevi romani si francezi, de orchestra si cor - 2006

- Asociatia Democratica a Tinerilor Maghiari - MADISZ - 2006

- Parohia Nr. 2 "Sfanta Maria" Baia Mare - 2006

- Casa Corpului Didactic MM - 2006

- Clubul Rotary - acorda anual 6 burse in bani celor mai buni elevi - 2006

- Rotaract - Tineret Rotary - spectacole caritabile, licitatii - 2006

- Parteneriat interdisciplinar istorie-arte plastice-muzica in colaborare cu Muzeul de Etnografie - 2007.

- Şcoala Generala pentru copii cu deficiente nr. 2 Baia Mare - 2007

- Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" - 2007

- Palatul Copiilor Baia Mare - 2007

- Colegiul National "Vasile Lucaciu"- 2007

- Şcoala cu clasele I-VIII Ilba - 2007